BowNed, centrum voor Bowen Nederland en België

BowNed is de centrale organisatie voor de Bowen Techniek in Nederland en België en heeft al honderden behandelaars opgeleid.
BowNed is het toonaangevende opleidingsinstituut op het gebied van de Bowen Techniek in Nederland en België en verzorgt sinds 1999 opleidingen en nascholingen.

Als hét landelijke aanspreekpunt voor de Bowen Techniek werkt BowNed samen met ‘s werelds grootste organisaties in de Bowen Techniek. BowNed biedt het meest complete en uitgebreide pakket aan opleidingen in de Bowen Techniek van Noordwest Europa.

Bij BowNed kunt u terecht voor verschillende interessante workshops en nascholingen op het gebied van de fascie. Deze bieden verrassend nieuwe inzichten in anatomie en lichaamswerk.
Uniek in Nederland.

Onze docenten zijn vooraanstaande specialisten op hun vakgebied, waaronder wetenschappers.

BowNed biedt een uitdagende en vernieuwende visie op lichaamswerk.

De opleiding tot Bowentherapeut en onze nascholingen worden geaccrediteerd door meerdere beroepsverenigingen (FAGT, NVST, BATC, VNT, LVNG).

BowNed is de enige school in Nederland en België die:
- cursisten een Bowenopleiding biedt die internationaal erkend wordt,
- afgestudeerde cursisten blijft begeleiden,
- uitgebreid de theorie en wetenschappelijke achtergronden van de Bowen Techniek doceert.

BowNed is geregistreerd bij het CRKBO.
Bowned verzorgt
• het opleiden tot Bowen Behandelaar en tot Bowen Therapeut
• het geven van lezingen en workshops
• het aanreiken van nascholingen, vervolg- en verdiepingsdagen
• artikelen in diverse tijdschriften/dagbladen


Waarom kiezen voor BowNed?

BowNed, werkt nauw samen met meerdere toonaangevende instituten wat betreft de kennis over de Bowen Techniek en de opleiding daarin. Ook op het gebied van de anatomie heeft BowNed connecties met gerenommeerde onderzoeksinstituten, die voorlopen in hun kennis over de fascie. De kennis omtrent het fasciale weefsel en de beïnvloeding ervan door de Bowen Techniek heeft de laatste jaren een vlucht doorgemaakt.

Door de jarenlange professionele didactische ervaring is de Bowenopleiding volgens de BowNed-standaard een garantie voor een adequate manier van leren werken met de Bowen Techniek

De hoge eisen die BowNed stelt aan de kwaliteit van de opleiding zie je terug in de intensieve docententraining die docenten gevolgd moeten hebben alvorens zij deze opleiding mogen geven. Vanzelfsprekend zijn de docenten van BowNed, als enige in Nederland, gekwalificeerde docenten.

De lessen zijn zo opgebouwd dat een ieder, die deelneemt aan de opleiding, zodanig wordt onderwezen dat hij/zij na het halen van het examen de Bowen Techniek in de praktijk correct en effectief kan toepassen. De vervolgopleiding tot Bowen Therapeut voldoet aan eisen van meerdere beroepsverenigingen om als volwaardig lid aan te kunnen sluiten.