Introductie

In betrekkelijk korte tijd kunt u een zeer effectieve, diep werkende techniek eigen maken.
Een verrassend eenvoudige techniek, die in de regel snel en goede resultaten geeft. Deze zachte behandelmethode is pijnloos en geeft geen extreme reacties.
Met de Bowen Techniek wordt altijd de hele persoon behandeld en niet een geïsoleerde klacht. Bij acute gevallen wordt eerst de locatie behandeld en daarna de hele persoon.
Vereiste vooropleiding is MBO niveau en eventueel een toelatingsgesprek.

De reguliere basisopleiding tot Bowen Behandelaar duurt bijna een jaar en bestaat uit 15 lesdagen in vijf lesblokken van enkele dagen achter elkaar. De student is ongeveer evenveel tijd kwijt aan zelfstandig praktijkervaring opdoen. De lesblokken hebben een tussenpauze van ongeveer 6 tot 8 weken.

Na de basisopleiding biedt BowNed als enige in Nederland een vervolgtraject dat opleidt tot Bowen Therapeut.

Doelgroep
Iedereen die affiniteit heeft met het werken met mensen kan de Bowen Techniek leren; de opleiding is in het bijzonder bedoeld voor diegenen die al enige vorm van lichaamswerk toepassen: (para)medici, massagetherapeuten, sporttherapeuten, natuurgeneeskundig therapeuten, masseurs.

Beroepsverenigingen
Een aantal beroepsverenigingen erkennen onze opleiding.
Voor registratie bij één van de beroepsverenigingen heeft u nodig: de basisopleiding (1e jaar), de opleiding tot Bowen Therapeut (ca. twee jaar) en HBO-medische basiskennis (te volgen bij meerdere instituten).